14 Nisan 2019 Pazar

14 Nisan Sadettin Sarıkaya İZMİR Tahminleri





1.Koşu: Yarış hayatına güzel başlayıp ikinci olduktan sonraki yarışında anlık sıkıntı yaşadığını düşündüğüm DRAGO o gün için kendini yarışa hiç vermemiş, koşmak istememişti. Babası kendini ispatlamış Mendip, annesi birçok başarılı safkanları (Duman,Vanilya,Taycan) dünyaya getirmiş olan Lıght Fantastic yavrusu olan DRAGO favorim. İlk yarışını İstanbul'da pek etliye sütlüye bulaşmadan koşan, el değiştirip İzmir'e getirilen LAZZORONI buradaki ilk startında ise yarış başı pisti tanımama azizliğine uğrayıp yarışa pek adapte olamamış sonlarda etkili gelse de süper tay LOZAN'ın uzak ara kazandığı yarışta ikincinin 1 boy arkasında üçüncü olabilmişti. Anneden Laguardia, Lady Krakow gibi kendini ispatlamış safkanların kardeşi olan LAZZORONI uzayan mesafe ve pisti tanıma avantajıyla etkili koşmasını bekliyorum en ciddi rakiptir. Bu iki isminde etkisiz koşması durumunda Adana'da tatminkar yarışlar koşan el değiştirip İzmir'e getirilen ADNANBEY 49 günlük arasında İzmir'de 5 galop yapmış piste uyum sağlamıştır diye düşünüyorum. 3 safkan yeterli olacaktır.






2.Koşu: Bugüne kadar 18 defa start alan bunlardan sadece birini kazanma başarısı gösteren, İzmir'e geldikten sonra koşmuş olduğu 5 yarıştan da ikinci olarak ayrılan USTAOĞLU, kazanması için bu gruptan daha uygun rakipler birdaha bulamaz herhalde. 1 start avantajıyla iyi çıkıp liderliği isteyecek olan kendisi bozacak rakibi olursa da 2 3 4 gidip yani jokeyinin nabza göre şerbet vereceği yarışı kazanmasını bekliyorum. Bankom USTAOĞLU.






3.Koşu: Günün en kolay yarışlarından olan bu koşuda, güzel form tutan Cahide Sultan yavrusu ZEKİOĞLUM, uzunları daha iyi koşan kısrak POMALİN ve uygun kilosuyla jokey avantajıyla UĞURSEL.






4.Koşu: Günün net en zor koşusunda istikrarsız ve formsuz arap atlarının mücadelesinde ilk şansı, çim pist performansını kuma göre çok daha başarılı bulduğum son yarışıyla da toparlandığının sinyallerini veren en iyi kulvardan çıkacak olan SU MELEK'e veriyorum. Ara sonrası 2 yarış gören bu tarz gruplarda iyi koşabilen KAPTAN EVO, kilosu ağır olsa da en iyi anlaştığı jokeyiyle koşacak olan LANDING, uygun kilosuyla her ne kadar son yarışlarında form düşüklüğü gözükse de uygun grupta AKÇAAĞAÇ, yine uygun kilosu ve eküri avantajıyla KIZIL ÇAKIR, son yarışında kıpırdayan bugüne kadar şansını pek çimde denemese de REŞİTBEY son olarak maidenden çıktıktan sonra 5 ay ara veren 2 yarış gören bomboş kilosuyla bombayı patlatabilecek olan ESENDAĞ.






5.Koşu: 5 yaşında olmasına rağmen bugüne kadar sadece 6 yarış koşan bunlardan daha ikinci startında Siverek Diyarı, Rıght Or Wrong gibi güçlü rakipleri arkasında beşinci kalan 2 yarış çim denendirilen 6 ay sonra bu tarz rakiplerinin dibinde beşinci olurken 3 ay daha ara verip son koşusunu koşan HAYTA son 100e kadar direnip ikinci kalmıştı bugün hayatının ilk birinciliğini alabilir favorim. Unclo Mo'nun ülkemizde koşan tek temsilcisi SUPER MO şu an ki ekibine geçtikten sonra sürekli tecrübesiz vasat binicilerle yarışa katıldılar yine 33 kere at binmiş aprantiyle yarışacaklar uygun kilosu ve kalitesiyle kazanabilir. Son iki yarışı çok iyi olan uygun kilosuyla PARAMPARÇA ve bu üç atımı geçerse kim geçer diye baktığımda gözüme batan 2 isim ÇINAR BEY - URLA ZAMANI ikilisini de sağlama almak için eklemekte fayda var.








6.Koşu: Son yarışında el oynatmadan 19 boy fark atan LOZAN, bugünkü koşacağı grupta 1200 mesafedeki en iyi dereceye sahip, bu dereceyi kenter yapan LOZAN bu gruptan çok farklı çok daha iyi yerlere gelecek olan LOZAN günün en sağlam bankosudur.







7.Koşu: Startla birlikte CAN DADAŞ ve DOMBRA'nın öne düşüp liderlik mücadelesi verecekleri yarışta temponun hangi derecelere çıkacağı merak konusu. CAN DADAŞ'ın en sevdiği mesafede koşulacak olan yarışta jokeylere baktığımızda biri Özcan Yıldırım diğeri Gökhan Kocakaya deli tempolarda gidip ya sana ya bana yarışı yapmayacak tecrübede jokeyler olsalar da geçtiğimiz sene aynı yarışta aynı safkanlara aynı mesafede aynı jokeyler binmiş uçup gitmişler Kinowa'da hayatındaki en kolay birinciliği elde etmişti. Yani atlardan ziyade jokeylerin nasıl taktik izleyecekleri önemli. Her şekilde bende CAN DADAŞ bir adım önde olsa da garantiye almak için DOMBRA ve ALAÇATI AĞASI ikilisini de yazıp yarışın keyini çıkartmak istiyorum.








8.Koşu: Yarış hayatına 5 ay önce Ş1 yarışta başlayan TORUN AĞAÇ, yarış başında pek adapte olamamış sonlardaki ataklarıyla 6.lık elde etmişti. İzmir'de ki başarılı yarışlarıyla hatırladığımız Çınarınkızı'nın yavursu olan TORUN AĞAÇ yaklaşık 1.5 aydır idmanda sıkı bir şekilde bu yarışa hazırlanıyor idman pistindeki görüntüsüne de hayran kaldığım bu safkan favorimdir. Eksik koşması durumunda her koştuğu yarışta üstüne koyan jokey avantajıyla INVINCIBLE MOON, ilk startında yarışa istediği gibi başlayamayan sonlarda güzel gelip ikinci kalan FRESH YOURSELF ve anneden Cihanım, Büyük Ağa gibi başarılı safkanların kardeşi olan SERT DADAŞ, son yarışında starttan zıpkın gibi çıkıp farkı açarak başlamıştı ki dışarı sapıp yarışı sonuncu bitirdi, takılarında değişikliğe gidilen İzmir'in başarılı ekiplerinin elinde olan SERT DADAŞ'tan günün bombası gelebilir.









9.Koşu: İzmir'de maidenden çıktıktan sonra İstanbul'a giden sert rakiplerle koşmasına rağmen kendini ezdirmeyen gayet iyi yarışlar yaptıktan sonra İzmir'e dönen NİĞDELİ KIZ, startla beraber ayağına çabukluğunu konuşturup yine liderliği alıp bitirmişti. Bugünde aynı şekilde koşmasını ve kazanmasını bekliyorum. Tek rakibinin İstanbul'dan gelen sonlarda deli bir sprintle gelebileceğini düşündüğüm APRILBLESSING olmasını bekliyorum.








Malumunuz DESTEK konusunda müzdaribiz. Ben yanımda duran, DESTEK tıklamalarıyla ilerlememi isteyen Takipçilerimin DESTEKLERİYLE yoluma devam etmek istiyorum.

ÜCRETSİZ bir şekilde devam ettiğim bu oluşumda sizlerden istediğim sadece 5 saniyenizi ayıracağınız bir DESTEK TIKLAMASI...

ÇOK MU ŞEY İSTİYORUM?

Biraz daha özveri ile yaklaşıp, yanımda durup DESTEK OLMAKTAN ERİNMEZSENİZ, bundan sonraki dönemde de sizlerle ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE yürüme şansımız olacak....





Ben sizlerden çok külfetli bir çaba istemiyorum. 
2 saniyenizi ayırarak destek olun, hepsi bu.










1.6'lı Ganyan Şablonum

1.Ayak: 4, 6, 1
2.Ayak: 2 USTAOĞLU
3.Ayak: 1, 2, 7
4.Ayak: 4, 2, 3, 6, 7, 5, 9
5.Ayak: 11, 7, 5, 2, 3
6.Ayak: 10 LOZAN

Tutar: 22.05



2.6'lı Ganyan Şablonum

1.Ayak: 4, 2, 3, 6, 7, 5, 9
2.Ayak: 11, 7, 5, 2, 3
3.Ayak: 10 LOZAN
4.Ayak: 1, 3, 4
5.Ayak: 8, 5, 11, 7
6.Ayak: 5, 12

Tutar: 58.80


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder