21 Nisan 2019 Pazar

21 Nisan Kurtiniadis İSTANBUL Tahminleri







ACARTÜRK: Son koşusunu canlı izleme fırsatı bulduğum safkan için yarış bitiminde daha iyi bir apranti olsa %100 kazanırdı diye belirterek takip listemin en başına yazmıştım. Yarış boyunca çok kolay tempoda orta grup içerisinde seyrettiği yarışın düzlüğünde de en kolay atlardan biri olarak akışlı şekilde sprintine başlamıştı. Aprantisi 3 kez yarış binmiş bir isimdi ve tecrübe eksikliği sebebiyle atı ne teşvik edebildi, ne aksiyon yaptırabildi. Üstelik son 150 içerisinde ciddi kapanmalara maruz kalarak yol bulamayınca, daha fazla da şansını zorlamayarak enseye bastı ve koşuyu kendi halinde tamamladı. Bugün için yine aynı rakiplere karşı, daha etkili bir jokey idaresinde yarışacak. Son koşusundaki görüntüsüyle de form durumunda belirgin derecede yükseliş söz konusu olan ACARTÜRK'ün kazanabileceğine inanıyorum. Favorimdir.

  • En yakın rakibinin yine takibimdeki bir isim olan ALSANCAKLI olmasını bekliyorum. Etkili jokeyi idaresinde yarışacak olan sentetik pisti çok başarılı yapabilen VİKONYA ve son koşusunda düzeldiğinin sinyallerini veren BAWEPİR bu koşuda şans verdiğim isimlerdir. 







HASKAYA: Özellikle son iki koşusunda sergilemiş olduğu performanslar neticesinde çok kolay birinciliklere uygun grupta uzanmış bir isim. Bugün için sertleşen rakipler yanında yarışacak olan safkan ciddi bir sınava çıkıyor. Mesafenin lehine olmasının yanında, 3lülüğe döndükten sonra oldukça başarılı performanslara imza atan safkanın ben bugün bu koşusunda da kazanma şansını çok yüksek görüyorum. Özellikle Bursa pistinde yapmış olduğu son yarış galobunda 1200'ü 1.15,8 / 1000'i 1.02,8 sonu 25,8 yaparken müthiş form durumunu sürdürdüğünü kanıtlayan safkan, uyumlu jokeyi idaresinde kazanabileceğine inandığım isimdir. Favorimdir.

  • En ciddi rakibinin müthiş form durumuna sahip olan YAMANLARBEYİ olmasını bekliyorum. Kalite safkan ANGEL OF DEATH uzun süre sonra çıkacak olduğu çim pistte çok etkili koşmasını beklediğim bir diğer isim. Özellikle uzayan mesafelerde pist ayrımı yapmaksızın müthiş koşmasını beklediğim BRUCE WAYNE bugün için sertleşen rakiplere rağmen etkili olacaktır.






GİZEMNAZ: Bu tayın orijin bakımından oldukça potansiyelli bir isim olduğunu düşünüyorum. Babası Hızlıtay DEMRDÖVEN gibi bir safkanla tam kardeşş. Babasınının ilk jenerasyon taylarından olan GİZEMNAZ'ın anne kan hattı da yüksek potansiyel barındıran bir soy. Annesi LALEZAR, ATASOY gibi Açık ve Grup yarışları kazanmış ve tabela başarısı elde etmiş kazancı 3 milyon barajına yaklaşmış bir ismin tam kardeşi. Dolayısıyla anne ve baba hattı bakımından da yüksek potansiyel barındırması sebebiyle performansını merak ettiğim bir isim. İdman pistindeki son görüntüsünde canlı kenterini çok beğendiğim safkanın özellikle makine provasında 400'ü 25 yaptığı işine hayran kaldım. Genel itibariyle de çok iyi bir hazırlık döneminden geçirildiği için, start çıkışında problem yaşamadığı müddetçe kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • Koşu içerisindeki en ciddi rakibinin yaptığı uzun galoplarında iyi dereceleri ile dikkat çeken ve aprantisinin hazırlayıp bu koşuda binmesinin de avantajıyla GÜNDOĞDU olmasını bekliyorum. İdman dereceleri iyi olan LAGERTHA bu koşuda şans verdiğim isimlerdir. 







RUNNER BULL: Daha ziyade başarılı olduğu koşular uzun mesafeli yarışlar olsa da, bugün için koşu gidişatının lehine olmasından ötürü şansının çok yükseldiğini söylemem mümkün. Aradan sonra sıkıştırılmadan bir koşu gören kalite safkan, bu koşusunun ardından çalışmalarında da oldukça iyi dereceleri kolay bir şekilde yaparken, formunun istenilen seviylere geldiğini kanıtladı. Bugün de önde kaçacak olan Copperfield'ı yakın takibe alarak yarışmasını beklediğim RUNNER BULL, düzlük başında etkili ve uzun sprintine başlayıp, diğer rakipleriyle girişeceği lütte birinciliğe uzanan isim olmasını bekliyorum. Favorimdir.

  • Vermiş olduğu uzun arayı Kocaeli pistinde geçiren, sorunlarının çözülmesi ardından da idman pistinde dereceli galoplarıyla form tutan kalite safkan RHYTHM DIVINE ilk rakip olarak önereceğim isimdir. Formda ve kalite safkan ULAN BATOR, arası olsa da gidişat açısından oldukça avantajlı bir şekilde yarışacak olan COPPERFIELD  sırasıyla şans verdiğim isimlerdir. 







EZELİM: Kaizbert temsilcisi olan kısrak idman pistinde en beğendiğim isim oldu. Şöyle ki AKHARMAN gibi tecrübeli bir rakibine hakim görüntüsü ve ondan çok daha kolay aksiyonlarıyla fotoyu geçerken sanki koşu tecrübesi olan bir isim gibi görüntü sergiliyordu. Zaten uzun galoplarını iç pistte yaparken 1000'i 1.10 derecelerine kadar çekip, sonlarını da 26-27 dereceleriyle geçerken gerçekten müthiş hazırlıkları olduğunu gösteriyordu. Makine provasında da 25,8 yapan kısrağın start çıkışında da pek bir sıkıntı yaşamamasını ümid ederek, ilk startında birinciliğe uzanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • Kendisine tek rakip olarak gördüğüm isim ise ilki hazırlıklarını beğendiğim GURBETATEŞİ'dir. Son çalışmasındaki akışlı görüntüsüyle çok etkili bir performansa imza atabilir.







PERCEMO: Son iki koşusunda bu grupla alakası olmayan rakipleri yanında mücadele eden safkan yüksek tempolarda kaçtığı yarışlarda 200'lere kadar Benhalil, Makrıköy, Fatihağa, Taykut, Çelikman gibi isimlerle mücadele etmiş gücü yetmeyince de bu metrelerden sonra kenter vaziyete dönüp koşuyu kendi halinde sonlarda tamamlamıştı. Bugün çok daha müsait rakipler yanında bomboş kilosu ve kulvar avantajı elinde olmasının yanında ciddi bir de gidişat avantajına sahip. Start çıkışıyla birlikte seri bir şekilde gelip liderliği almasını beklediğim safkan, koşuyu yüksek tempoda sürüklerken kendisine müdahale edecek bir rakibi olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla düzlüğe biraz avanslı bir şekilde çıkabilirse, beyaz bayrak ayna yarışı yapması büyük bir ihtimaldir. Favorimdir.

  • En ciddi rkaibinin KARASULTAN olmasını bekliyorum. Bür önceki yarışında Günyeli gibi formda bir kısrak arkasında 2.kalırken buradaki rakiplerine benzer isimleri kolay bir şekilde geride bırakmıştı. Sonraki yarışında yine sentetikte Günyeli, Günbike, Bağlam gibi iyi rakipleri arkasında 4.lüğü gayet başarılı. Bugün de şansı çok yüksektir. Sonlarda etkili sprintiyle gelecek olan ŞANSLI KAFKAS, takibimdeki KARTALKIZ ve AKDAMAR ikilisi, ağır sikletine rağmen KELEMER, kaba kum ve uzun mesafede etkisiz kaldığı son iki koşusunu pek ölçü almadığım BEYHANEFE  zorlu koşuda sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.










Mutlu Pazarlar Sevgili Dostlar.

Bilgiğiniz üzere ücretsiz bir şekilde devam ettiğimiz yayın hayatımızda yeni sitemiz de faaliyete geçmiş durumda.

Sitemizde şu an reklam yayını yapamıyoruz, başvurumuz onay süreceinde ilerliyor.

Yeni sitemize reklam yayını alana kadar bir müddet daha DESTEKLERİNİZİ blog sayfamızda yaparak yönlendirme linklerinin adımlarını takip edebilirsiniz.

Anlayış göstererek bizlere destek olan takipçilerimize de çok teşekkür ederiz.









GENİŞ ŞABLONUM

2-ACARTÜRK / 6,5,9
7-HASKAYA / 15,3,5
4-GİZEMNAZ / 5,7
5-RUNNER BULL / 9,7,1
3-EZELİM / 4
5-PERCEMO / 4,8,7,9,2,3

Tutar: 188,16 TL


NORMAL ŞABLONUM

2-ACARTÜRK / 6,5,9
7-HASKAYA / 15,3,5
4-GİZEMNAZ 
5-RUNNER BULL / 9,7,1
3-EZELİM
5-PERCEMO / 4,8,7,9,2,3

Tutar: 31,36 TL

Bol Şanslar. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder