17 Nisan 2019 Çarşamba

17 Nisan Kurtiniadis İSTANBUL Tahminleri




Yedili plase oyunları için yakın ara koşacak olsa da, stili rakibi Hilaleda'dan erken sıyrılabilirse KAZDAĞI'nı çok şanslı görüyorum.




KAMUS: Annesi KAMURAN'ın oldukça potansiyelli ve güçlü bir kan hattına mensup, hazırlıklarını ve eşkalini çok beğendiğim KAMUS u start sıkıntısı falan yaşamadığı müddetçe kazanmasını beklediğim isimdir. Geçtiğimiz sene Sultansuyu Tay Satışlarından 350.000 TL bedelle satın alınıp, beklentilerin çok yüksek tutulduğu bir isimdi. Dolayısıyla müthiş bir başlangıç bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.






JACK SPARROW: Son iki koşusunda, özellikle de son koşusunda inanılmaz derecede jokey yetersizliğinden ötürü kaybettiği apaçık ortada olan güçlü sprinter, bugün en az iki gömlek daha fazla koşacağına inandığım çim pistte değişen jokeyi idaresinde yarışacak olmasından ötürü şansını arttırdığına inandığım bir isim. Bugünkü jokeyinin de sağı solu belli olmayan bir yapısı olsa da Furkan Yüksel'den katbekat  iyi bir jokey. Yeter ki yarışta motive binebilsin. Bugün de kalabalık grupta safkana sprint yaptırabilecek kulvarını bulabilirse, düzlükte çok güçlü bir sprintle kazanmasını bekliyorum. Favorimdir.

  • En ciddi rakibinin son yarışını kazanırken müthiş görüntüsüyle beğenimi kazanan KENOBI olmasını bekliyorum. Adana'da Tendürek galibiyeti ile dikkatleri üzerine çeken İZ BIRAKAN etkili jokeyinin tercihiyle bir kez daha kazanabilir. Denk rakipleri yanında JIMINY CRICKET etkili olduğu pistte dikkat edilmesi gereken bir diğer isim. Bugün biraz geri planda kalmış olsa da çim pistte farklı bir kaliteye sahip olduğunu düşündüğüm KASALINA ve her ne kadar sert rakipler yanında yakın ara yarışacak olsa da mevcut form durumu ile büyük bir değişim içerisinde olduğunu düşündüğüm KAYI OVASI koşuda sürpriz şansı verdiğim ikilidir. 







SİNGAPUR: Neredeyse son 4-5 yarışının tamamında oldukça cazip konumdayken bile sizlere önermiş olduğum bir isimdi. Gücü nispetinde oldukça başarılı yarışlara da imza atan safkan, yükselen form grafiği ile de dikkat çeken yarışlar yapmaya başladı. Bugün için en önemli avantajı önde kendisini bozacak bir rakibinin olmamasından ötürü, koşuya istediği tempoyu verebilecek olması. Tempoyu düşük seviyelerde tutuarak koşu boyu ön tarafta kalmasını beklediğim süratli safkan, düzlüğe de dirençli bir şekilde çıkacak olmasından ötürü, rakiplerine direnip kazanan isim olabilir. Favorimdir.

  • En ciddi rakibinin son koşusunda jokeyinin saçma sapan binmesinden ötürü olası kazanabileceği yarıştan olan ve bugün Özcan Yıldırım idaresinde şansını çok yükselttiğine inandığım AFACAN olmasını bekliyorum. ULUKAAN ve KELEMER ikilisi de yatkın oldukları pist ve mesafede şans vereceğim son iki isimdir. 







JUNGLE MAN: Kış sezonunda kum pistte oldukça etkili performanslara imza atıp, müsait rakipler yanında gücünü koşup rahat birincilikler elde eden safkanın eşkaline hayran olduğumu daha önceki yarışlarında da belirtmiştim. Bugün için ilk kez düz pistte ve uzun aradan sonra çıkacağı çim pistte yarışacak olsa da güç ve kalite olarak farklı bir isim olduğunu düşünmemden ötürü herhangi bir sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Hazırlıklarını da Ankara'da tamamlayıp İstanbul'a gelecek olmasının nefes yönünden oldukça işine yarayacağına inanıyorum. Grupta stilinde bir kaç isim olsa da, liderlik için ısrar edeceklerini düşünmüyorum. Startla birlikte ön tarafa gelip koşuyu yüksek tempoda forse etmesini beklediğim JUNGLE MAN çıktığı gibi kazanmasını beklediğim isimdir. Alternatif tek adayımdır.

  • En ciddi rakibinin ilk koşusunu kazanırken farklı bir isim olduğunu kanıtlayan EXPLOSIVE STAR olmasını bekliyorum. Ara sonrası yarışacak olsalar da, hazırlıklarını oldukça beğendiğim GHOST PASHA, PADRE PADRONE ve FEARLESS ACTION  üçlüsü kaliteleriyle devreye muhakkak gireceklerdir. 







BABA İSMAİL: Annesi Blue Velvet hiç yarışmamış bir kısrak olsa da, anne tarafından özellikle G1 galibiyetleri bulunan TALİPHAN, koşmuş olduğu yarışlarında kendilerini ispat etmiş BOLVADİN ve GÜNBİKE gibi isimlerle kardeş olması bakımından potansiyelli bir kan hattı taşımakta. Hazırlıklarında da oldukça beğenimi kazanan bir isim oldu. Etkili jokeyi idaresinde, güzel bir başlangıç yapabileceğine inanıyorum. Favorimdir.

  • En ciddi rakibinin idman pisti görüntülerinde çok beğendiğim DUMAN olmasını bekliyorum. Oldukça sağlıklı ve akışlı, güzel aksiyonları ile dikkatimi çeken bir isim oldu. Değerlendirmenizi öneriyorum. Hazırlıklarını Şanlıurfa'da yaparak İstanbul'a getirilen ve dikkat çekici işleriyle hazırlanmış olan PİST KRALI, son galobunda ayakları yere değmeyen, Özerdinç'in kardeşi LEVNİ, ekürilerden PATTANİ ve Mehmet Kaya'nın son galobunda çalıştırdığı ve müthiş dereceli galobuyla ŞARLO şans verdiğim diğer isimler oldular. 






FIREY ATES: Son koşusunda kilo avantajı bile olsa BAYBAŞKAN ve CURTARALO gibi bu gruptan güç ve kalite olarak oldukça ön planda olan iki isimle mücadele etmiş, bir ara 1 boy kadar öne fırlayıp liderliği almasına rağmen koruyamayıp BAYBAŞKAN'a kaptırmasına rağmen müthiş performansıyla dikkatleri çeken bir performans sergilemişti. Bugün de yetenekli aprantisi Mertcan Çelik idaresinde yarışa katılacak olan kısrağın, gidişat açısından da ciddi bir avantajı söz konusu. Oldukça süratli isimlerin bir araya geldiği yarışta tempolarda istediği seviyelere çıkacağından, aprantisi sabırlı bir bekleme ile kısrağı düzlüğe atabilirse, yapacak olduğu etkili sprintiyle kazanmasını bekliyorum. GÜNÜN BANKOSUDUR...









ALTILI ŞABLONUM

5-KAMUS / 9
6-JACK SPARROW / 2,1,4,7,13
9-SİNGAPUR / 6,4,8
5-JUNGLE MAN / 2,4,6,3
1-BABAİSMAİL / 4,9,7,8,10
1-FIREY ATES

Tutar: 100,80 TL


NORMAL ALTILI ŞABLONUM

5-KAMUS
6-JACK SPARROW / 2,1,4,7,13
9-SİNGAPUR / 6,4,8
5-JUNGLE MAN / 2,4,6,3
1-BABAİSMAİL / 4,9,7,8,10
1-FIREY ATES

Tutar: 50,40 TL


EKONOMİK ALTILI ŞABLONUM

5-KAMUS
6-JACK SPARROW / 2,1,4,7,13
9-SİNGAPUR / 6,4,8
5-JUNGLE MAN
1-BABAİSMAİL / 4,9,7,8,10
1-FIREY ATES

Tutar: 10,08 TL


Bol Şanslar...



























3 yorum:

  1. Tabelada 2 numara çokmu sıkıntılı üstad sahada herkesçok konuşuyor bu tayı

    YanıtlaSil
  2. Emegine saglık kardes... Bolşans rast gelsin tesekkürler🐞🐞🐞

    YanıtlaSil
  3. Emellerine sağlık tşkler kaptan teksin bu alemde

    YanıtlaSil