18 Nisan 2019 Perşembe

18 Nisan Sadettin Sarıkaya ANKARA Tahminleri




1.Koşu: Ankara yarış sezonun ilk Şart1 mücadelesinde, anneden Petekcan-Steppe Eagle ile kardeş olan babasının da şampiyon aygırlardan Victory Gallop olması sebebiyle idman pistindeki aksiyonlarını beğendiğim CEYLİNCAN favorim. 3 eküri olarak yarışa katılacak Akyıldırım'ların VAHŞİ KIZ'ı, fizik olarak çok beğendiğim SECRET BLOOD son olarak 1 start avantajıyla iyi çıkabilmesi durumunda tek nefeste bitirebilecek olan SESİL HANIM.






2.Koşu: Bursa'da iyi yarışlar yapıp gelen PRENSENES favorim. Ara sonrası Şanlıurfa'da yarış gören padoğa süper gelen nefes eksikliği yaşayan DEHŞETSAÇAN mutlaka değerlendirilmeli. Takibimde olan her an yarış kazanabilecek SIRAÇAĞA ve DİREKTÖR yazıp geçelim.






3.Koşu: Grubun en iyi atlarından olan SATANHAN normal şartlarda kazanması gerek fakat at çok istikrarsız. Bir bakmışssınız Ankara'da İstanbul'da Kv yarışlar kazanmış, bir bakmışsınız Urfa'da uygun rakiplere geçilmiş. 2 aylık ara sonrası koşacak olan SATANHAN önde Akağaç ve Kadhan'ın süratlendireceği yarışta hemen arkalarına yatıp kazanabilir favorim. Tek rakibinin Kocakaya ile iyi uyum sağlayacağını düşündüğüm BOZTEPEBEYİ olmasını bekliyorum.






4.Koşu: Her ne kadar eski havasında olmasada, son yarışlarını aralıklarla koşup el değiştirip şimdiki ekibine geçtikten sonra ilk yarışını uzunda sert grupta yarış gösterilmiş ikinci yani son koşusunda da 1500 metrede koşup beşinci kalıp kıvama geldiğini gösteren AGAH'ın bugün, önde liderliği isteyecek olan Bilginkadir'i ekürisi ÖZYEL ile bozacaklarını hatta onlara ekstra olarak Buzul ve Yalazbeyi'ninde katılabilecekleri yarışta ön grubu yakın takibe alıp son 800 de vitesi arttırıp ön grubu sıyırıp fotoya kadar etle tırnak olduğu jokeyiyle toplam 7 birinciliğinin 6 sını elde ettiği Ankara pistinde direne direne kazanmasını bekliyorum. Bankom AGAH.







5.Koşu: İlk 3 yarışını kazanarak yarış hayatına başlayan ULUBAŞ özellikle 3. yarışında G3 yarışı kazanması ne kadar kaliteli kısrak olduğunu herkese kanıtladı. Son yarışında ise jokeyinin hatalı binişiyle yine süper kısraklardan Ateşbibi'ye geçilen ULUBAŞ aradan etkilenmezse kazanarak başlayabilir favorim. Önde boş kalabilecek olan AFRİKAANDER bugüne kadar bu kadar ciddi rakiplerle koşmamış olsa da güçlü safkan bitirebilir. Taykut'u geçip ardından 6 atlı yarışta sonuncu olan FATİH AĞA o gün yarış içinde Kocakaya atın sağına soluna bakıp duruyordu çok da zorlamamıştı anlık sıkıntı yaşamış olabilir bugün sağlıklı koşarsa yine birinciliğin güçlü adaylarından olur. Bu üç safkanında eksik koşması durumunda formda isimlerden Kaizbert temsilcisi ÇELİKMAN ise daha sonra şans verilmesi gereken isimlerden.







6.Koşu: Çok yürekli at olan BECERİKLİHAN, son yarışlarında geçildiği safkanlar Türkiye'nin en iyi kum atları. Son yarışında da Akdeniz Derbisi koşusunda önde kaçan tavşanı saymazsak tempoyu kendi kurmuş El Nino-Kinowa-Oğlum Berat arkasında dördüncü kalmıştı. Bugün uygun rakiplerini geçmesi normal sonuç olur. Bankom BECERİKLİHAN.






7.Koşu: Yarış hayatına iyi başlayan, ara sonrası Akgün'ün kazandığı yarışın dördüncüsü olan son yarışında da Tendürek beşincisi olan LUCID uygun rakipleri yanında favorim. Daha maiden olsa da her yarış üstüne koyan tip olarakta Cheri Cheri Lady'ye benzettiğim AEGEANS DREAM ikilisini yazıp geçelim.






8.Koşu: Şampiyon jokeyi idaresinde yarış hayatına başlayacak olan WIND'in yeterli hazırlıkları, güzel pedigrisiyle kazanmasını bekliyorum. Bankom WIND.






9.Koşu: Koşmuş olduğu yarışlar gruptan farklı seviyede olan kalite isimler ARSEN LUPEN - ORADINARIO ve MONTEVERDE üçlüsüyle kapanışı yapalım.









1. 6'lı Ganyan Şablonum

1.Ayak: 6, 8, 4, 7
2.Ayak: 2, 5, 6, 1
3.Ayak: 3, 2
4.Ayak: 4 AGAH
5.Ayak: 2, 4, 1, 5
6.Ayak: 1 BECERİKLİHAN

Tutar: 8.96 2.


6'lı Ganyan Şablonum 

1.Ayak: 4 AGAH
2.Ayak: 2, 4, 1, 5
3.Ayak: 1 BECERİKLİHAN
4.Ayak: 7, 4
5.Ayak: 8 WIND
6.Ayak: 2, 1, 6

Tutar: 1.68




2 yorum: